Re-integratie

UWV, SPOOR 1, SPOOR 2

“Ik bied je handvatten die je professioneel en persoonlijk
(opnieuw) in je kracht zetten.”

Contact

Steenhouwerskade 114
9718 DJ Groningen

050 318 64 18
06 2033 6833

 

Carolien de Bruin

Register Loopbaanprofessional NOLOC®
Registertherapeut CAT®

Openingstijden

Alle werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

Re-integratie via het UWV

Wanneer?

De re-integratiedienstverlening van het UWV is speciaal bedoeld voor mensen met een WIA-, WAO, Wajong of Ziektewetuitkering. Dus iedereen die vanuit hun persoonlijke situatie een grotere afstand tot de arbeidsmarkt heeft.

Aanbod

Mijn kennis, werk- en levenservaring zet ik graag in voor mensen met bijvoorbeeld ADD, ADHD, HSP, burn-out, bore-out, hoogbegaafdheid alsook vrouwen die langdurig met heftige klachten in de overgang zitten, die via onderstaande trajecten hun weg (weer) willen vinden in de maatschappij / op de arbeidsmarkt:

  • Participatie interventie (modulair)
  • Bevorderen maatschappelijke deelname (modulair)
  • Begeleiding bij scholing (modulair)
  • Werkfit maken (onderdelen hiervan kunnen zijn:
    • Versterken van de werknemersvaardigheden.
    • Verbeteren van de persoonlijke effectiviteit
    • Arbeidsmarktpositie in beeld brengen

Werkwijze

Meestal word je aangemeld door je contactpersoon van het UWV. Maar je kunt zelf ook initiatief nemen om begeleiding van mij aan te vragen bij het UWV (zie bij aanmelding). Een traject is altijd maatwerk. Gelukkig maar, want ieder mens is immers uniek! En jouw traject is afgestemd op jouw persoonlijke situatie, wensen, behoeften en belemmeringen. Elk traject start met een intakegesprek waarin het traject wordt vormgegeven, de klik en het vertrouwen tussen ons centraal staat. Gedurende de begeleiding zijn er diverse sessies verdeeld over een – door het UWV- vastgestelde periode. Samen werken we toe naar een optimaal resultaat.

Resultaat

De persoonlijke aandacht en begeleiding die je hebt gekregen in dit traject doet je goed. Hierdoor kun je weer stappen zetten in de maatschappij of rond je nu wel passende scholing af en mogelijk voel jij je krachtig genoeg om een vervolgtraject te gaan volgen. Maar het resultaat van een traject kan ook zijn dat je leert wat maximaal haalbaar voor je is. Dit brengt dan rust en helderheid.

Aanmelding

Om in aanmerking te komen voor een re-integratiedienst moet je eerst toestemming hebben van het UWV. Samen met het UWV stel je een Werkplan/Plan van Aanpak op dat onder andere beschrijft voor wat voor soort traject je in aanmerking komt. Heb je interesse in een van hierboven genoemde diensten, neem dan contact op met je UWV-contactpersoon en attendeer hem/haar op deze unieke mogelijkheid.

 

Re-integratie – 1e en 2e spoor – via de werkgever

Wanneer?

Als je langdurig ziek bent, kun je meestal niet zomaar terug naar je laatste functie.

 

Aanbod

1e spoor re-integratie

Mijn kennis en ruime levens- en werkervaring zet ik in om ervoor te zorgen dat je weer aan de slag kunt. Ik begeleid je intern met persoonlijke oriëntatie en altijd gericht op duurzame plaatsing in een passende functie.

2e spoor re-integratie

Ik begeleid je naar een externe werkgever middels persoonlijke oriëntatie, marktoriëntatie, marktbewerking en altijd gericht op duurzaam positief resultaat. En als uit onderzoek blijkt dat je geschikt zou zijn als zelfstandig ondernemer, wordt daar in dit traject ook ruim aandacht aan gegeven (tevens gebruikmakend van mijn eigen werkervaring als ZZP sinds 2008).

 

Werkwijze

Meestal meldt je werkgever je aan voor dit re-integratietraject. Maar natuurlijk kun je zelf ook initiatief nemen om met mij een afspraak te maken, waarna je jouw werkgever om medewerking vraagt. Die ontvangt na de kennismaking met mij vervolgens een offerte. Ik nodig je uit voor een uitgebreide wederzijdse kennismaking (het intakegesprek). Ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt, zodat je vertrouwen kunt hebben in mijn manier van begeleiden. We gaan samen aan de slag voor een optimaal en realistisch resultaat: duurzaam werk waar je blij van word.

Er zullen met regelmaat sessies plaatsvinden, zodat je tijd en ruimte hebt om onder mijn begeleiding te gaan ontdekken wat passend- en vooral duurzaam werk voor je is, zonder daarbij beperkt te worden door lichamelijke of psychische belemmeringen.
De duur van een traject varieert van 3 tot 12 maanden.

 

Resultaat

De persoonlijke aandacht die je hebt gekregen in dit traject doet je goed, hierdoor heb je jouw regie weer hervonden je (werk)leven. Je durft overtuigingen die je belemmeren los te laten en stappen te nemen voor jouw ontwikkeling. Er is een passende duurzame oplossing gevonden en je kunt weer met vertrouwen naar de toekomst kijken.

Carolien de Bruin

"Ik ben een NOLOC® register loopbaanadviseur, CAT® register energetisch therapeut met paramedische achtergrond en HBO-medische basiskennis."
"Ik besteed aandacht aan de mens in totaliteit: fysiek, geestelijk en spiritueel."

Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Sed porttitor lectus nibh. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi.

"Er zijn veel mensen met spijt van beslissingen in hun leven. Waarom niet met jezelf aan de slag om bewust keuzes te (kunnen) maken?"

Carolien de Bruin Loopbaanadvies & Holistische Life Coaching. Mijn achtergrond bestaat uit commerciële, mensgerichte studies en diverse banen (> 25 jaar profit en 15 jaar nonprofit).

Sinds 1995 houd ik mij bezig met lifecoaching van mensen gericht op het versterken van de eigen innerlijke kracht en begeleiding van mensen naar hun droombaan.

Ik ben werkzaam geweest in de gezondheidszorg, bij een grote gemeente in het noorden van het land en bij enkele commerciële organisaties.

Contact

4 + 1 =

NOLOC®

Ik ben aangesloten bij het beroepsregister van de Nederlandse Orde voor Loopbaan & Outplacement Coaches http://www.noloc.nl en volg de gedragscode.

CAT®

Daarnaast sta ik als erkend alternatief therapeut ingeschreven in het beroepsregister Collectief Alternatieve Therapeuten http://www.catcollectief.nl

GAT® (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten)

Ik ben aangesloten bij een volledig onafhankelijke geschillencommissie conform de WKKGZ (Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg).

Mocht u een klacht hebben, dan kunt u contact opnemen met de klachtenfunctionaris van de GAT.