Hoogsensitiviteit (HSP)

als talent (privé, werk en/of studiekeuze) in balans.

Contact

Steenhouwerskade 114
9718 DJ Groningen

050 318 64 18
06 2033 6833

 

Carolien de Bruin

Register Loopbaanprofessional NOLOC®
Registertherapeut CAT®

Openingstijden

Alle werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

Hoogsensitiviteit

(HSP – High Sensitive Person)

 

Wanneer?

Je bent een bevlogen en betrokken mens. Je ziet, je hoort en je voelt van alles. Maar al enige tijd voel jij je zo moe en krijg je steeds meer lichamelijke of psychische klachten. Je vergeet je grenzen aan te geven en reageert steeds gevoeliger op kritiek. Desondanks leg je voor jezelf de lat steeds hoger en blijf je streven naar perfectie. Er kan dreiging zijn van overspannenheid of zelfs een burn-out.

Hoe stressbestendig ben je? En hoe gaat het op je werk? Is dat werk nog wel uitdagend genoeg? Werk je door ondanks gevoelens van ontevredenheid, maar je durft niet te veranderen…er dreigt een bore-out.

Het zou kunnen dat je hoogsensitief bent.

Hoogsensitiviteit is een aangeboren eigenschap die je gevoeliger maakt voor zintuigelijke prikkels zoals licht, geur, geluid, tast en smaak. Je pakt subtiele signalen op en verwerkt informatie op een dieper niveau dan iemand die niet hoogsensitief  is. Vaak heb je hersteltijd nodig om prikkels te verwerken. Hierdoor kun je beperkingen ervaren in het dagelijks (werk)leven. En als kind heb jij je altijd anders gevoeld, alsof je er niet bij hoorde…

Mogelijk herken je jezelf hierin en houden jouw klachten verband met hoogsensitiviteit.

En weet je dat de combinatie HSP vaak voorkomt met HSS (High Sensation Seeker), hoog begaafdheid, of AD(H)D!

Heb je last van je hoog gevoeligheid en zoek je hiervoor een persoonlijke handleiding? Ik bied je handvatten vanuit holistische visie, ik ben zelf hoogsensitief en zet dit namelijk al jaren in als kracht. Die kracht wens ik jou ook toe!

 

Werkwijze

Een traject volgen over hoogsensitiviteit helpt je om je beter te voelen. We onderzoeken jouw hoogsensitiviteit en welke invloed dit op jou heeft (gehad). Je leert bepaalde patronen of praktische zaken te veranderen. Je bent bewust(er) van je prachtige kwaliteiten als creativiteit, empathisch- en scherp observatievermogen. Je krijgt inzicht in wat jij nodig hebt om sensitief, krachtig en toch in balans te blijven!

 

Resultaat

Authentiek durf jij jouw sensitiviteit in te zetten als een gave, zonder jezelf te verliezen. En je staat bewuster en vitaal in het leven.

Daarnaast durf je te kiezen wat werkelijk bij je past: privé, op werkgebied of studie.

Carolien de Bruin

"Ik ben een NOLOC® register loopbaanadviseur, CAT® register energetisch therapeut met paramedische achtergrond en HBO-medische basiskennis."
"Ik besteed aandacht aan de mens in totaliteit: fysiek, geestelijk en spiritueel."

Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Sed porttitor lectus nibh. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi.

"Er zijn veel mensen met spijt van beslissingen in hun leven. Waarom niet met jezelf aan de slag om bewust keuzes te (kunnen) maken?"

Carolien de Bruin Loopbaanadvies & Holistische Life Coaching. Mijn achtergrond bestaat uit commerciële, mensgerichte studies en diverse banen (> 25 jaar profit en 15 jaar nonprofit).

Sinds 1995 houd ik mij bezig met lifecoaching van mensen gericht op het versterken van de eigen innerlijke kracht en begeleiding van mensen naar hun droombaan.

Ik ben werkzaam geweest in de gezondheidszorg, bij een grote gemeente in het noorden van het land en bij enkele commerciële organisaties.

Contact

11 + 7 =

NOLOC®

Ik ben aangesloten bij het beroepsregister van de Nederlandse Orde voor Loopbaan & Outplacement Coaches http://www.noloc.nl en volg de gedragscode.

CAT®

Daarnaast sta ik als erkend alternatief therapeut ingeschreven in het beroepsregister Collectief Alternatieve Therapeuten http://www.catcollectief.nl

GAT® (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten)

Ik ben aangesloten bij een volledig onafhankelijke geschillencommissie conform de WKKGZ (Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg).

Mocht u een klacht hebben, dan kunt u contact opnemen met de klachtenfunctionaris van de GAT.